Өөрийн гараар хийсэн амттанаар зочноо дайлах нь гэрийн эзэгтэй нарт сайхан байдаг байх. Иймд нээх гоё зурагтай торт хийх арга зааж өгий кк. Дамжуулж өгий гэхийм үү.
Миний хувьд аль 7 дугаар ангидаа л нарийн боов, торт хийх курсад сурч байж. Гэвч одоо бараг идэхээс хэтрэхгүй болж дээ. Охин хүүхэдтэйгээ уг нь хамт амттан хийх нь бууз чимхэхээс илүү таатай л бдын. Бас ганц удаа ингэж зураг хөрөгтэй нь бүтээлээ тавьж байсангүй. Хүмүүсийг судалж байгаад өөрийн хийсэн тортны зургаа тавина аа. Мөн үүнийг уншиж буй бүсгүй та өөрийн хийсэн амттан, хоол, цайны зургаа надаар дамжуулан тавиулах бол дуртайяа хүлээж авна.
Гэхдээ бүсгүйчүүлээ өглөө гэр бүлээ цайгаараа уядаг, өдөр ирсэн зочинг халуун цайгүй угтдаг гэрийн эзэгтэй хамгийн муу эзэгтэй шүү. Тэрний дараа харин тортны асуудал ... ккк.
/Жич: Блогийг хувийн тал руу давуу хөгжүүлэхээр шийдээд байгаа ш дэ. Юмыг яаж мэдэх вэ кк/
Сонгодог найрлагаар хийх торт. Өндөг, сахар бас гурил орно. 28 см-ын диаметртэй торт хийхэд 5-6 өндөг шаардлагатай. Мөн нэг стакан сахар, ижил хэмжээтэй гурил хэрэгтэй.
Эхлээд өндөгний цагаан шар хоёрыг ялгаж, шарыг сахартай холино. Миксертэй бол амар бдгын.
Бэлэн болсон зуурмагийг гурилтайгаа холино.
Цагааныг мөн ингэж хөөтөл нь миксердэнэ.
Хамгийн хэцүү зүйл бол хөөсийг аль болох буулгахгүйгээр өмнөх зуурмагтай үүнээгээ холих.Хэрвээ хамаагүй хольчих юм бол таны торт пиццаны гурил шиг л болчихно.
Ингээд хэвэндээ гурилаа хэвэндээ хийнэ. Хэвээ пергаментаар бүрээд тосолчихдог юм байна. Миний хувьд зүгээр тослоод л хийчихдэг юм. 180 хүртэл халаасан духовканд 20 минут жигнэнэ. Духовканыхаа хаалгыг нээж болохгүй тул хийхээсээ өмнө шилийг нь сайтар угаагаад харах боломжтой болгоорой. /Хувийн туршлагаас кк/
Энэ хооронд кремээ бэлтгэнэ. Энд бол бананатай крем бэлдсэн байна.2-3 ширхэг банана, хагас лимон, 1/3 стакан сахарны пудр, 80-100 г масло, 150 г цагаан шоколад орно.
Эхлээд шоколадаа жижиглэж халаана. Халаах савны ёроолд бага зэрэг ус хийвэл наалдахгүй. /Бага насандаа сахар халаагаад модон чихэр хийж идэх гэж шанаганд наалдуулдаг байсан хүмүүс энд байна уу кк/ .
Энэ хооронд банан, лимон, сахарын пудрыг блендэрээр холино.
Үүнд дээоээ масла сахараа нэмнэ.Дахиад блендэрэнэ. Ер нь бол хуучны сонгодог крем бол сахар масло хоёрыг л хольж хийдэг
байсан. Эсвэл шоколад халааж нэмэх. Одоо жимстэй ямар крем хийхэд
иймэрхүү загвараар хийчихэж болох юм байна.
Ингээд 20 минутын дараа тортны кексийг болсон эсэхийг шалгана. Ер нь ямар ч төрлийн жигнэж байгаа гурилан бүтээгдэхүүнд модон савх гол хүртэл нь /хамгийн найдвар муутай хэсэгт кк/ дүрээд үзэхэд мод хуурай байвал болсон гэсэн үг.Ингээд гаргаж ирж хэсэг хугацаанд хөргөөд бүтээлийн харагдах байдалд анхаарах үүднээс болгоомжтойгоор хэвнээсээ салгаарай.
За тэгээд харин яаж чимэглэх нь таны сонголт. Торт идэж байхдаа анзаарч байсан байх. Голоор нь хуваагаад хөрстэй талыг нь дотогш нийлүүлж кремээ түрхдэг юм шүүү дээ хонгорууд минь.
сайхан жор байна баярлалаа
ReplyDeleteuneheer saihan jor bna bi huudee tort gertee hij ugnu geed amaltsiin teged huu maani neheed boldgui nadad harin yamar ch anhni medegdehuun bdgui ih bayrallaa
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletekkkk ystoi ynztai
ReplyDeletegoy jor bn gehdee dukow bhgvi bl budaa agshaagchind hiij boloh boluu
ReplyDeleteнэг зүйл хэлэхэд энэ жороор крем хйихэд Банан хийх хэрэггүй юм билээ. маслотой холилдсон банан муухай хар юм болчихсон. хальсыг нь аваад хэсэг ил байхаар харлачихдаг шүүдээ.
ReplyDeleteгоё мэдээлэл байна шүү ххэ
ReplyDeleteгэхдээ пергамент гэдэг нь юу юм бол
бас хэвээ 9н тосоор тослох юмуу
Сахарны пудр гэж хаана зардаг юM болоо?/
ReplyDeleteфергаментан цаас гэж наалдуулдаггүй цагаан цаас байдаг. Дээр үед зураг хордуулж буулгаж зурахад хэрэглэдэг, зурган дээр тавихад нэвь харагддаг тийм цаас байдаг юмаа.
ReplyDelete